Rólam

nevtelen terv 23

Egy olyan világban élünk, ahol a stressz egyre több kihívás elé állít minket. Saját bőrünkön érezhetjük, hogy felgyorsult a világ, egyre kevesebb az idő, rohanó tempót diktál sok esetben pusztán az is, hogy eleget tegyünk a mindennapok kihívásainak. Egyre több a bizonytalanság, egyik napról a másikra olyan változásokkal kell szembenéznünk, amelyeket egy évvel korábban el sem tudtunk képzelni.

Márpedig minél több és hosszabb ideig fennálló stressz ér bennünket, annál inkább vagyunk kitéve a stresszbetegségeknek, kibillenéseknek. Ilyen körülmények között, fontos ráeszmélnünk arra, hogy a hatékony stresszoldás a fizikai és mentális egészségmegőrzés elengedhetetlen feltétele.

Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy minél több eszközt, gyakorlatot és technikát adjak a megküzdéshez, az egyensúly visszaállításához. Gyakran tapasztalom, hogy sokfélék vagyunk, mindenkinek más az, ami működik. Másrészről pedig az sem mindegy, hogyan idézzük elő mi saját magunknak a stresszes helyzeteinket, milyen gondolatok, téves meggyőződések terhelik mindennapjainkat, kapcsolatainkat.

Sajnálatos módon mindkét szülőmet viszonylag hamar, fiatal felnőttként vesztettem el. Így számomra a stresszoldás, a reziliencia fejlesztése nem elméleti érdeklődés, vagy a mindennapok bosszúságára adott válasz, hanem korán megszerzett élettapasztalat, létkérdés. Segítség az együttérzésben másokkal akkor, amikor veszteséget kell elszenvedniük.

Közel 20 éve oktatok jógát, mentálhigiénés szakemberként pedig 2014 óta tevékenykedem. A mosolygós, kisimult, vagy éppen lenyugodott arcok látványa mindig szívmelengető, felemelő érzés számomra, akár jóga, akár egy segítő beszélgetés után vagyunk.

15 éve Leányfalun élek férjemmel és kamasz fiammal, rendszeresen futok és jógázom, folyamatosan fejlesztem magam, és amikor csak lehet, élvezem az örömteli, nyugodt pillanatokat.

Nyugodt napot!

Mátai Judit, mentálhigiénés szakember, jógaoktató